Metsästyksen eettinen perusperiaate on, että saatu saalis hyödynnetään kokonaisuudessaan. Tästä syystä on hyödyllistä opetella itse valmistamaan herkullisia riistaruokia – alusta loppuun. Laadukkaan riistaruoan valmistaminen alkaa oikeaoppisesta saaliinkäsittelystä ja päättyy siihen, kun herkku asetellaan lautaselle.

Metsästäjien kotitalouksissa nautitaan vuosittain monipuolisesti erilaisia riistaherkkuja. Pääosa saaliista valmistetaan ruoaksi metsästäjän lähipiirissä, ja vain pieni osa lihasta päätyy kauppoihin tai ravintoloihin. Yksittäisen metsästäjän saama saalis on usein määrältään sen verran ­pieni, että se nautitaan mieluiten omassa ruokapöydässä. Metsästäjä voi hyödyntää saamansa saaliin vapaasti omassa taloudessaan.

Täältä löydät videomateriaalia saaliin käsittelystä.

Kuuntele Metsästäjäksi-podcastin jakso saaliin käsittelystä: