Tälle sivulle on koottu vastauksia Riistainfo.fi-sivun toiminnasta ja sisällöstä usein kysyttyihin kysymyksiin (UKK). Jos et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, lähetä meille palautetta (riista.fi) tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme (arkisin 9–15) p. 029 431 2001, s-posti asiakaspalvelu@riista.fi.

Mitä tietoa Riistainfo.fi-sivustolta löytyy?

  • Riistainfosta löytyy laaja-alaisesti tietoa riistasta ja metsästyksestä, mm. riistaeläinten tunnistamisesta, kannanhoidosta ja verotussuunnittelusta. Myös eri metsästystapoja ja riistan elinympäristön hoitotoimia on esitelty. Riistanhoitoyhdistysten toimijoille löytyy lisäksi ohjeita, ja koulutusmateriaaleja julkisten hallintotehtävien hoitamiseksi.

Kenelle Riistainfo.fi-sivusto on tarkoitettu?

  • Kaikille riista-asioista kiinnostuneille kansalaisille lähtötietojen tasosta riippumatta, esimerkiksi koulujen opettajille, riista-alan ihmisille ja tietenkin tavallisille metsästäjille.

Toimiiko Riistainfo.fi-sivusto myös mobiililaitteella?

  • Sivusto toimii kaikilla päätelaitteilla. Esimerkiksi videoita voi katsella ja kuunnella kätevästi myös puhelimella. Luonnollisesti sivujen asettelu vaihtelee riippuen siitä, mitä laitetta käytetään, eikä asettelun optimointi samanaikaisesti sekä suurelle pöytätietokoneen näytölle että älypuhelimelle ole aina aivan yksinkertaista. Ilmoitathan asettelussa havaitsemistasi ongelmista asiakaspalveluumme, niin korjaamme näkymän asiakasystävällisemmäksi.

Kuinka usein sivustolle tulee uutta materiaalia?

  • Sivuston sisällöllistä kehittämistä jatketaan Suomen riistakeskuksen jatkuvana perustyönä. Uusimmat ja ajankohtaisimmat kurssit ja videot tulevat aina etusivun alalaitaan näkyville. Sitä kannattaa seurata.

Vaatiiko sivuston käyttö kirjautumista/tunnistautumista?

  • Sivuston käyttö ei lähtökohtaisesti vaadi kirjautumista tai tunnistautumista, mutta sähköisen metsästäjän oppaan ostaminen ja lukeminen tapahtuu kirjautuneena. Samoin julkisten hallintotehtävien lakisääteisiä kertauskoulutuksia (nimitetyille riistanhoitoyhdistyksen toimijoille) pääsee tekemään ainoastaan kirjautumalla. Kirjautumiseen käytetään aina Oma riista -tunnuksia, joita käytetään myös Suomen riistakeskuksen sähköisessä asioinnissa Oma riista palvelussa. Lähes kaikki materiaali on kuitenkin katsottavissa ilman kirjautumista.

Miksi Suomen riistakeskus suosittelee opiskelua myös kokeneille metsästäjille?

  • Metsästäjän polku, niin kuin elämä muutenkin, on jatkuvan oppimisen tie – koskaan ei tule valmiiksi tai ”liian hyväksi”. Uutta tietoa kertyy koko ajan, ja lainsäädäntö ja riistalajisto muuttuvat. Siksi myös kokenut metsästäjä voi oppia aina jotain uutta. Ja onhan se niinkin, että – ainakin vanhemmiten – jo opittuja asioita unohtuu. Kertaamalla kauan sitten opitut asiat palautuvat pienellä vaivalla taas aktiiviseksi osaamiseksi.

Miten pääsen tekemään julkisten hallintotehtävien kertauskoulutuksia, kun voimassa olevan nimityksen päättyminen lähestyy?

  • JHT-kertauskurssin voi suorittaa kirjautumalla Oma riista -tunnuksilla. Kirjautuminen tapahtuu etusivun yläkulmassa olevan kirjautumispainikkeen kautta. Kertauskurssin voi suorittaa ampumakokeen vastaanottaja, metsästäjätutkinnon vastaanottaja tai metsästyksenvalvoja, jonka tehtävä on voimassa kirjautumishetkellä ja aikaa tehtävän vanhenemiseen on enintään 6 kk. Voimassa olevan tehtävän umpeuduttua kertauskurssi ei enää avaudu henkilölle ja hänen tulee osallistua Suomen riistakeskuksen järjestämään koulutustilaisuuteen uuden nimityksen hankkimiseksi.

Olen ostanut sähköisen Metsästäjän oppaan, mutta en löydä sitä kirjautumisen jälkeen Riistainfosta, missä se on?

Olen unohtanut salasanani – kuinka minun tulisi toimia?

  • Oma riista -salasanan ylläpito tapahtuu Oma riista -palvelussa osoitteessa: https://oma.riista.fi/#/login (oma.riista.fi) Muistathan, että jos vaihdat salasanaasi, sinun tulee käyttää uutta salasanaa myös asioidessasi Oma riista -palvelussa.

UKK-listaa päivitetään aika ajoin kertyneen palautteen ja saamiemme kysymysten pohjalta.

Oma riista -palvelun usein kysytyt kysymykset löydät tästä linkistä (riista.fi) 

Tutustu myös Suomen riistakeskuksen asiakaspalvelun usein kysyttyihin kysymyksiin (riista.fi)