Tervetuloa tutustumaan uusille metsästäjille tarjottaviin koulutusmateriaaleihin ja metsästäjätutkintokoulutukseen. Tältä sivulta pääset lukemaan tarkemmin harrastuksen aloittamisen kannalta olennaisista asioista.

Metsästäjän opas 

Metsästäjätutkinnon oppikirjana toimii Metsästäjän opas. Se on suositeltavaa lukea jo ennen valmentavaan koulutukseen osallistumista. Voit tilata kirjan tai lukuoikeuden sähköiseen oppaaseen alla olevien linkkien kautta. Tutustua kannattaa myös tutkinnon aihealueita esittelevään kurssiin ja harjoitustehtäviin.

Metsästäjän opas verkkokaupassa

Sähköinen Metsästäjän opas

Metsästäjän opas saatavilla myös Celian äänikirjapalvelun kautta

Metsästäjän opas on saatavilla äänikirjana suomeksi ja ruotsiksi. Celian äänikirjoja saavat lainata maksutta ihmiset, joille tavallisen kirjan lukeminen on hankalaa vamman, sairauden tai esim. luki- ja keskittymisvaikeuden takia. Alla olevasta linkistä voi tarkistaa, onko oikeutettu Celian maksuttomiin palveluihin: https://www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/tarkista-oikeus-palveluihin/

Celian palveluun voi liittyä ottamalla yhteyttä omaan lähikirjastoon.

Metsästäjätutkinnon aihealueiden esittelyt ja harjoitustehtävät 

Voit tutustua metsästäjätutkinnon kahdeksaan aihealueeseen ja tehdä niihin liittyviä harjoitustehtäviä. Huomioithan, että sähköinen metsästäjän opas ja metsästäjätutkintokoulutus sisältävät esittely kurssia huomattavasti laajemmin kyseisiin aiheisiin liittyviä asioita. Esittelykurssin avulla näet ainoastaan ”pintaraapaisun” siitä mitä metsästäjätutkintoon valmistauduttaessa täytyy opetella.

Tutustu Metsästäjätutkinnon aihealueita esittelevään kurssiin ja harjoitustehtäviin

Metsästäjätutkinto

Täältä löydät tietoa metsästäjätutkinnosta ja siihen liittyvistä asioista.

Lue lisää

Metsästäjätutkintoon valmentava koulutus

Täältä löydät tietoa metsästäjätutkintoon valmentavasta koulutuksesta.

Lue lisää

Lajintuntemusmateriaalit

Täältä löydät lajintuntemukseen liittyviä materiaaleja.

Lue lisää

Harjoittelu- ja opetusmateriaaleja muualla verkossa

Täältä löydät lisää metsästyksen aloittamiseen liittyviä harjoittelu- ja opetusmateriaaleja.

Lue lisää