Tällä sivulla esitellään riistaeläimiin ja haitallisiin vieraslajeihin kuuluvien pienpetojen sekä niiden kanssa helposti sekoitettavien lajien jälkiä ja jätöksiä. Minkki, näätä, kärppä, lumikko ja mäyrä ovat näätäeläimiä, joilla on tassussa viisi varvasta. Usein kaikkien varpaiden painaumat näkyvät myös jäljissä. Supikoira, kettu ja naali ovat puolestaan koiraeläimiä, joilla on tassussa neljä varvasta. Saukko on suurikokoinen näätäeläin. Sen jäljet voi sekoittaa esimerkiksi ketun, naalin ja minkin jälkiin, jonka vuoksi laji esitellään yhdessä pienempien näätä- ja koiraeläinten kanssa.

Kettu kävelee lumisella pellolla.

Ketun ja naalin jäljet ja jätökset

Tutustu ketun ja naalin jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Mäyrä liikkuu metsämaisemassa.

Mäyrän jäljet ja jätökset

Tutustu mäyrän jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Näätä puittaa, eli hyppää puun latvuksesta toiseen.

Näädän jäljet ja jätökset

Tutustu näädän jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Kärppä seisoo takajaloillaan ja katsoo kameraan.

Kärpän ja lumikon jäljet ja jätökset

Tutustu kärpän ja lumikon jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Hilleri rantakaislikossa.

Hillerin jäljet ja jätökset

Tutustu hillerin jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Saukko seisoo pienellä jäälautalla.

Saukon jäljet ja jätökset

Tutustu saukon jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Supikoirapari katsoo kameraan.

Supikoiran jäljet ja jätökset

Haitallinen vieraslaji!

Tutustu supikoiran jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Minkki kurkistaa kiven kolosta.

Minkin jäljet ja jätökset

Haitallinen vieraslaji!

Tutustu minkin jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä