Tällä sivulla esitellään riistaeläimiin ja haitallisiin vieraslajeihin kuuluvien pienpetojen sekä niiden kanssa helposti sekoitettavien lajien jälkiä ja jätöksiä. Minkki, näätä, kärppä, lumikko ja mäyrä ovat näätäeläimiä, joilla on tassussa viisi varvasta. Usein kaikkien varpaiden painaumat näkyvät myös jäljissä. Supikoira, kettu ja naali ovat puolestaan koiraeläimiä, joilla on tassussa neljä varvasta. Saukko on suurikokoinen näätäeläin. Sen jäljet voi sekoittaa esimerkiksi ketun, naalin ja minkin jälkiin, jonka vuoksi laji esitellään yhdessä pienempien näätä- ja koiraeläinten kanssa.

Minkki kurkistaa kiven kolosta.

Minkin jäljet ja jätökset

Haitallinen vieraslaji!

Täältä voit tutustua minkin jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Näätä puittaa.

Näädän jäljet ja jätökset

Täältä voit tutustua näädän jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Kärppä seisoo takajaloillaan ja katsoo kameraan.

Kärpän ja lumikon jäljet ja jätökset

Täältä voit tutustua kärpän ja lumikon jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Supikoirapari katsoo kameraan.

Supikoiran jäljet ja jätökset

Haitallinen vieraslaji!

Täältä voit tutustua supikoiran jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Kettu kävelee lumisella pellolla.

Ketun ja naalin jäljet ja jätökset

Täältä voit tutustua ketun ja naalin jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä

Mäyrän jäljet ja jätökset

Täältä voit tutustua mäyrän jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Hilleri.

Hillerin jäljet ja jätökset

Täältä voit tutustua hillerin jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä
Saukko seisoo pienellä jäätiköllä.

Saukon jäljet ja jätökset

Täältä voit tutustua saukon jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lue tästä