Fasaani (Phasianus colchicus) on Suomessa melko urbaani lintu. Se näyttää usein menestyvän paremmin asutuksen piirissä kuin varsinaisilla viljelymailla. Fasaanit kulkevat usein pienissä parvissa. Ne eivät koskaan yövy kiepissä, vaan nousevat yöksi tiheään kuuseen.

Jäljet

Kukot ovat kanoja selvästi isompia. Jäljen pituus on noin 6–8 cm. Sukupuoli lienee usein tunnistettavissa jäljen koosta. Fasaanin varpaat ovat huomattavasti kapeammat kuin metsäkanalintujen, joten fasaanin jälkipainallus on siro. Fasaani on pitkäjalkainen, ja se on nopea juoksija. Siten askeleen pituudessa on suuri vaihtelu.

Kuva: Dick Forsman. Wikman, M. 2005: Lumijälkiopas. Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä.

 

Toteutettu yhteistyössä: