Huomioi, että jäljen jättäjää on usein mahdotonta määrittää varmasti pelkän valokuvan perusteella. Jälkiä kannattaa seurata maastossa jonkin matkaa esim. takajälkeen. Eläinten kulkutyyli ja lukumäärä vaihtelevat lajeittain.

Jos havaitset maastossa suurpetojen: karhun, suden, ilveksen tai ahman jälkiä, ilmoita havaintosi paikallisen riistanhoitoyhdistyksen suurpetoyhdyshenkilölle. Petoyhdyshenkilöiden yhteystiedot löydät täältä (riista.fi).

Metsäjänis.

Jänisten ja oravan jäljet ja jätökset

Täältä voit tutustua jänisten ja oravan jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. Sivuston toteuttamisessa on hyödynnetty muun muassa Lumijälkioppaan (Wikman, M. 2005: Lumijälkiopas. Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä) tekstejä ja kuvitusta.

Lue tästä
Kuusipeuran jälki ja tulitikkuaski

Hirvieläinten, villisian ja muflonin jäljet ja jätökset

Täältä voit tutustua sorkkaeläinten jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. Sivuston toteuttamisessa on hyödynnetty muun muassa Lumijälkioppaan (Wikman, M. 2005: Lumijälkiopas. Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä) tekstejä ja kuvitusta.

Testaa sorkkaeläinten jälkitunnistustaitojasi klikkaamalla tästä.

Lue lisää
Karhu

Suurpetojen jäljet ja jätökset

Täältä voit tutustua suurpetojen jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. Sivuston toteuttamisessa on hyödynnetty muun muassa Lumijälkioppaan (Wikman, M. 2005: Lumijälkiopas. Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä) tekstejä ja kuvitusta.

Testaa suurpetojen jälkitunnistustaitojasi klikkaamalla tästä.

Lue lisää
Metson soidimjälkiä lumessa.

Kanalintujen jäljet ja jätökset

Täältä voit tutustua kanalintujen jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. Sivuston toteuttamisessa on hyödynnetty muun muassa Lumijälkioppaan (Wikman, M. 2005: Lumijälkiopas. Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä) tekstejä ja kuvitusta.

Testaa kanalintujen jälkitunnistustaitojasi klikkaamalla tästä.

Lue lisää
Ketun jäljet kaatuneen puun rungon päällä

Pienpetojen jäljet ja jätökset

Täältä voit tutustua pienpetojen ja saukon jälkiin ja jätöksiin. Sivut on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. Sivuston toteuttamisessa on hyödynnetty muun muassa Lumijälkioppaan (Wikman, M. 2005: Lumijälkiopas. Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä) tekstejä ja kuvitusta.

Testaa pienpetojen jälkitunnistustaitojasi klikkaamalla tästä.

Lue lisää